Wat zijn oorzaken van verkleurde tanden?

Wat zijn oorzaken van verkleurde tanden?

Verkleurde tanden, niemand die dat eigenlijk wilt hebben. Je kunt het uiteraard verminderen dan wel niet verkomen. 

De gezegde “Je kunt beter verkomen dan genezen” klopt dan ook in dit geval, als je drink/eetgedrag aanpast kan het ervoor zorgen dat de verkleuring veel langzamer gaat of wel tegen gaat.

Wij van SmileVegan hebben het voor jouw uitgezocht.

 

je hebt het misschien niet in de gaten maar onze voeding heeft een directe invloed op de kleur van onze tanden. Het oppervlak van het tandglazuur komt direct in contact met eten en drinken, je tandglazuur dat enigszins poreus is. Als de consumpties dan ook nog eens zuur zijn of met ander zuur voedsel worden gegeten, zal de zuurgraad je tandglazuur verzwakken, waardoor het poreuzer en kwetsbaarder wordt voor vlekken. 

Het is dan ook logische dat met de tijd niet onze tanden verkleuren. 

Dit zijn de grootste boosdoeners van onze tanden

 

  • Koffie: koffie is boosdoener nummer 1 als het gaat om verkleuring van je tanden. Koffievlekken op tanden komen relatief veel voor bij alle koffieliefhebbers die minstens één kopje per dag drinken.

 

  • Sigaretten: tabak is een van de belangrijkste oorzaken van gele vlekken op tanden.

 

  • Thee: ja, thee kan tanden verkleuren. Thee maakt je gebit geleidelijk bruin net zoals koffie dat doet.

 

  • Rode wijn: rode wijn is een zure drank en staat bekend om het vlekken van textiel en meubels, maar ook onze tanden. Als je regelmatig rode wijn drinkt, kunnen je tanden donkere vlekken krijgen

 

  • Bessen: Denk aan bosbessen, blauwe bessen, kersen en frambozen. Heerlijk om te eten en zeker gezond, maar helaas zorgen ze ook voor verkleuring van je tanden. Zorg er in dit geval voor dat je na het eten van bessen je mond goed spoelt met water.

 

  • Frisdrank: Zowel gewone frisdrank als suikervrije frisdrank zijn slecht voor je tanden. Suikervrije frisdrank bevat citroenzuur en fosforzuur wat je glazuur nog meer aantast dan de suiker. Hetzelfde geldt voor felgekleurde sportdranken, die daarnaast ook nog kleurstoffen bevatten die je tanden aantasten.4 tips tegen verkleuring op tanden

 

  • Sauzen: Tomatensaus, currysaus, sojasaus en ketjap zijn allemaal sauzen met een sterke kleur die vlekken kunnen veroorzaken op je tanden. Tomatensaus heeft een hoge zuurgraad en tast je tandglazuur bijvoorbeeld aan. Denk bij sauzen aan dat alle sauzen die vlekken veroorzaken op witte kleding of tafelkleed ook verkleuring geven op je tanden. Spoel na het eten dus goed na met water en zorg dat je niet de hele dag door gerechten eet met sauzen.

     

    • Gekleurde snoepjes: Snoepjes zijn niet alleen slecht voor je tanden, maar slecht voor je algehele gezondheid. Ze zitten vol suikers die je tandglazuur aantasten en bevatten kleurstoffen die achterblijven op je tanden. En dan vooral de snoepjes waar je lang op moet kauwen en die je lang in je mond hebt. En vergeet ook niet de vrolijk gekleurde ijsjes. Ook die zitten vol met kleurstoffen die de kleur van je tanden flink aantasten.

     

    Na het lezen van het de blog hopen wij dat jij een beetje wijzer bent geworden over wat er voor zorgt dat je gele tanden krijgt, natuurlijk gaan we je vertellen wat er tegen te doen is, dat kan je lezen in deze blog

     

     

    Psttt.... ik heb een tip voor je: wist je bovendien dat de teeth whitening strips bij SMILEVEGAN in een duopack of triplepack met maar liefst 28 of 42 stuks beschikbaar zijn? Zo bespaar je flink op het totaalbedrag middels stapelkorting.

     

    Terug naar blog